Virtuvės baldai

parašė , 2012-03-21 21:42

Nustatyta, jog kiekvieną dieną maistą gaminanti šeimininkė kasmet virtuvės erdvėje nužingsniuoja per du milijonus žingsnių. Bet kiekvienos dienos kelionę galima sutrumpinti, jei atkreipsite dėmesį į profesionalų rekomendacijas, kaip virtuvės baldai aplinką gali padaryti praktiška ir ergonomiška.

Kurdami virtuvės baldus stengiamės, jog virtuvės baldai būtų ne tik funkcionalūs. Virtuvėje bus suplanuota ergonomiška maisto gaminimo sritis, jei rinksitės pagal jums specialiai ruoštą projektą gaminamus virtuvinius baldus, ne tik išpildančius ir efektyviai užimančius turimą erdvę, bet ir atitinkančius konkrečius jūsų poreikius.

Baldai virtuvei bus praktiški, jeigu išvengsite dažniausiai pasitaikančių baldų planavimo problemų:

1. Virtuvės baldai, kurių didelis stalviršio aukštis. Jei netinkamai parenkamas virtuvės baldų stalviršio aukštis, aukštam žmogui teks lenktis prie stalviršio, o žemesniems – aukštai kelti rankas, tad stovėdami nepriimtinai susilenkę bei įtempę raumenis greitai nuvargsta, sulėtėja darbo procesas ir nelieka maisto gaminimo teikiamo malonumo.
2. Virtuvės baldai, kuriuose nėra pakankamai vietos daiktams. Virtuvės baldai susideda iš stalčių ir spintelių. Virtuviniai baldai privalo turėti tiek spintelių ir stalčių, tiek, kad pravėrus baldų duris daiktai nepradėtų kristi iš lentynų.
3. Virtuvės baldai su sudėtingai pasiekiamomis kampo spintelėmis. Jeigu kiekvieną kartą prireikus puodo reikia iš gilios kampinės spintelės traukti visus kitus daiktus, kad jį pasiekti, maistas bus gaminamas keliskart ilgiau, ir šis procesas jus vargins.
4. Baldai virtuvėje be pašvietimo. Jei po pakabintomis virtuvės spintelėmis neįrengtas apšvietimas, yra tamsi darbo vieta. Tamsa darbo zonoje, kurioje gaminate maistą, verčia telkti dėmesį, regėjimą, tad natūralu, kad netrukus pasijusite susierzinę ir pavargę. Virtuvės baldai privalo turėti papildomą apšvietimą.
5. Standartiniai virtuvės baldai. Virtuvėje dažniausiai dirba vienas žmogus, tad virtuvės baldai turi būti pritaikyti to asmens ūgiui, įpročiams.
6. Netinkamai sustatyti virtuvės baldai. Pagrindiniai virtuvės centrai: kaitlentė, plautuvė, šaldytuvas turi sudaryti trikampį.
7. Netinkamas virtuvės baldų suskirstymas į zonas. Išskirtos 5 virtuvinių baldų zonos:
• maisto gaminių saugojimo zona. Čia laikomos einamiausios maisto produktų atsargos;
• indų talpinimo zona. Virtuvės baldų dalis (stalčiai, spintelės), kurioje laikomi indai;
• valymo priemonių laikymo zona. Šioje baldų dalyje laikomi įvairūs plovikliai ir valikliai;
• Valgymo įrankių laikymo zona. Virtuvės baldai privalo turėti pakankamą kiekį stalčių, kad būtų įmanoma sudėti visus dažniausiai naudojamus įrankius.
• maisto gaminimo zona. Baldai virtuvėje bus funkcionalūs tik tada, kai bus skiriama pakankamas kiekis erdvės maisto ruošimui.

Virtuvės baldai turi būti planuojami ir gaminami specialistų, tuomet Jūsų baldai virtuvėje bus ergonomiški, estetiški ir praktiški.

Rašyti komentarą

*


* Nukopijuokite šį slaptažodį:

* Įrašykite aukščiau pateiką slaptažodį:


Ilgalaikes paskolos padės sutaupyti pinigų.